Zijkant trap bekleden

Wanneer je de trap gaat bekleden kom je erachter dat er meerdere delen zijn die je kan bekleden. Naast de treden is daar de zijkant. Die bestaat uit de trapwangen en de trapboom. Je kan deze op meerdere manieren bekleden en verfraaien. We hebben een aantal manieren voor je toegelicht:

1) Schilderen

De snelste manier om de zijkant van je trap te verfraaien is deze te schilderen. In dat geval is het zaak dat je bij een algehele traprenovatie eerst de zijkanten schildert voor je de treden gaat bekleden. Je wil immers niet met verf op je net gerenoveerde trap komen. Zorg ervoor dat je kiest voor speciale lak voor trappen en plinten. Deze laat een keiharde toplaag achter waardoor de trapwangen en trapboom minder kwetsbaar zijn voor krassen en putten.

2) Voorzien van tapijt

Wanneer je de trap laat voorzien van tapijt kan je het beste ook de zijkanten laten voorzien van tapijt. Zorg er wel voor dat je dit vermeldt voor de stoffeerder komt. Er zal namelijk behoorlijk wat extra tapijt nodig zijn. Een trap waarbij ook de zijkanten met tapijt zijn bekleed oogt weelderig en bij het aanstoten van de zijkant met je voeten is het minder pijnlijk.

3) Met laminaat

Als je met overzettreden gaat werken is het mogelijk om de zijkanten eveneens af te werken met laminaat. Dit is een klus die je het beste laat uitvoeren door de renovatie deskundige. De strips zullen namelijk op maat moeten worden gezaagd. Je wil niet dat er verkeerde uitsparingen in komen te zitten, gezien het een specialistische klus is.

4) Gebruik maken van plinten

Heb je een open trap? Dan kan je deze laten voorzien van plinten. Het gaat hier om een methode waarmee het ruimtelijke effect van een open trap wordt geaccentueerd.

Trap bekleden laten doen?

Benader dan meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw project.