Trap bekleden met parket

Wanneer je een trap wilt hebben met een natuurlijk karakter kies je voor parket. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • Ga niet voor het kassakoopje
    Treden van parket zijn er in meerdere prijsstellingen. Wanneer je een trapbekleding koopt met houten treden is de verleiding dan ook groot om voor het kassakoopje te gaan. Deze treden zijn doorgaans een flink stuk dunner dan de treden van een duurdere kwaliteit. Dat zie je terug in de levensduur van de treden. Treden die wat dikker zijn kunnen namelijk tijdens het gebruik een of meerdere keren worden bij geschuurd en gelakt waardoor ze langer meegaan. Het kost je een paar tientjes meer maar die verdien je snel weer terug.
  • Pas op met loopgeluiden
    Als je een trap gaat bekleden met parket is de kans altijd groot dat er een luidruchtige trap ontstaat. Het parket zal namelijk in de meeste gevallen met een klevende strip worden aangebracht waardoor de trede nauw tegen de originele traptrede aan zit. Een trap die met parket is bekleed kan je dan ook beter voorzien van kit onder de treden. Dit zorgt voor een verend effect waardoor de loopgeluiden worden geabsorbeerd. Treden die op deze manier zijn geplaatst hebben een geluiddempende werking.
  • Een trapspin is de moeite waard
    Een trapspin is een eerste vereiste wanneer je een trap gaat voorzien van een parket bekleding. Je kan er de hoeken mee aangeven van een trede en zodoende zaag je de treden gemakkelijk op maat. Het voorkomt dat je de dure traptreden kunt weggooien omdat ze te krap zijn uitgezaagd. Houd er altijd rekening mee dat je de treden in de breedtes van 100 en 130 centimeter kunt kopen. Meet de treden op het breedste punt op voor je de aanschaf doet.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend