Trap bekleden met PVC

PVC is een materiaal wat tegenwoordig enorm populair is om de vloer mee af te werken. Het is echter ook materiaal wat zich enorm leent voor het bekleden van een trap. We keken voor je naar een paar zaken waar je op let wanneer je de trap gaat bekleden met PVC.

  • Kies voor het gemak van zelfklevend
    PVC is een materiaal die je in twee soorten kan kopen. Je kan ervoor kiezen om het zelf te verlijmen of te gaan voor zelfklevend. Wanneer je het PVC op een trap gaat plaatsen kies je het handigste voor materiaal dat zelfklevend is. Je haalt eenvoudig een beschermende laag van de achterkant af en het materiaal plaats je vervolgens op de traptrede (bij het op maat zagen van de stukken gebruik je het beste een trapspin). Zelfklevend PVC zorgt ervoor dat je nog dezelfde dag weer over je trap kunt lopen.
  • Kies de juiste dikte
    PVC is er in meerdere soorten en maten. Je kiest altijd voor die soort die naar verhouding het dikste is. Dat heeft namelijk als voordeel dat de toplaag van het materiaal dikker is. Een toplaag zorgt ervoor dat de kleur van de PVC stroken mooi blijft, ook bij heel intensief gebruik. Daarnaast zal dik PVC een groot extra voordeel hebben. Het is namelijk schokabsorberend en daarom werkt het geluiddempend. Dit is op een trap een groot voordeel.
  • Voorkom teveel uitval
    PVC is een materiaal dat je zelf op maat snijdt voor je het op je trap plaatst. Een strook weggooien omdat je deze verkeerd hebt gesneden is heel zonde. Het is dan ook heel belangrijk dat je vooraf een trapspin koopt of huurt. Een trapspin is een hulpmiddel waarmee je de treden op de juiste manier op maat kunt maken. Je plaatst de hoeken, tekent de lijnen uit en vervolgens snij je gemakkelijk het materiaal op maat.

Trap bekleden laten doen?

Benader dan meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw project.