Trap bekleden met laminaat

Laminaat is het meest gekozen materiaal om een trap mee te bekleden. Wil je dit ook doen? Dan kun je een aantal zaken in de gaten houden.

 • Kies voor een goede kwaliteit
  laminaat voor trapLaminaat overzettreden zijn er in meerdere soorten en prijsvoeringen. Ga niet voor de goedkoopste kwaliteit want de kans is dan groot dat je over een paar jaar opnieuw aan de slag mag. Door te kiezen voor laminaat met een goede kwaliteit weet je zeker dat je een goede toplaag hebt op het materiaal. Daarnaast weet je dat de onderlaag geschikt is om eventuele oneffenheden af te dekken.
 • Voorkom loopgeluiden
  Traptreden met laminaat hebben als groot nadeel dat ze behoorlijk wat loopgeluiden veroorzaken. Door het harde laminaat op je trap ontstaat het effect van een klankkast waardoor je iedere voetstap extra hoort. Wanneer je dit wilt voorkomen kies je ervoor om in plaats van de plakstrips onder de treden gebruik te maken van kit en creëer je een trede die meeveert waardoor de vibraties worden opgevangen. Door deze methode toe te passen is een trap een stuk stiller.
 • Een trapspin als gereedschap
  Bij laminaat traptreden wordt altijd aangeraden om een trapspin te gebruiken. Een trapspin is een stuk gereedschap waarmee je de treden gelijk goed op maat kunt zagen zonder dat je treden kunt weggooien. Eenmaal te klein afgezaagd is een laminaat trede namelijk onbruikbaar geworden.
 • Pas op met valgevaar
  Een trap die voorzien is van laminaat overzettreden kan behoorlijk glad aanvoelen met valpartijen tot gevolg. Voorzie je treden wanneer ze te glad voelen van antislip strips. Je kan ook kiezen voor treden waar deze strip al in zit verwerkt. Het resultaat zal mooier zijn.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend