Tips

Door intensief gebruik is een trap behoorlijk slijtagegevoelig. Een trap die afgesleten is zal niet alleen lelijk maar ook gevaarlijk zijn. Wanneer je een trap gaat bekleden los je 2 problemen tegelijk op. Je verfraait je trap en maakt deze een stuk veiliger. We hebben een paar tips voor je als je je bestaande trap wilt gaan bekleden.

Tip 1: Open of gesloten trap?

houten trap witJe hebt open trappen zonder stootborden en gesloten trappen met stootborden. Je kan ze beiden bekleden maar het is goed om te kijken naar de mogelijkheden. Zo zal je een gesloten trap gemakkelijk van tapijt kunnen voorzien terwijl dit bij een open trap niet kan. Verder kan je overzettreden op beide trappen plaatsen.

Tip 2: Denk aan het geluid

Dit is iets waar je aan moet denken wanneer je een bestaande trap gaat renoveren. Zo zal een gesloten trap van zichzelf al meer gehorig zijn dan een open trap.

Verder moet je denken aan het effect van de bekleding. Een trap die je bekleedt met tapijt zal een stuk minder gehorig worden dan een trap die je bekleedt met overzettegels. Dat heeft te maken met de vibraties die ontstaan tijdens het lopen over je trap. Die worden gedempt bij tapijt en versterkt bij overzettreden. Door kit te gebruiken kun je de overlast aardig inperken.

Tip 3: Goedkoop is duurkoop

Dit is een belangrijke tip wanneer je voor bijvoorbeeld overzettreden naar de winkel gaat. Het advies is dat je niet voor de goedkoopst kwaliteit gaat. Dit zijn namelijk treden met een zeer dunne toplaag waardoor ze snel hun schoonheid verliezen, maar ook meer geluid maken. Kies liever voor een iets duurdere kwaliteit en kijk altijd naar de dikte van de toplaag zodat de treden lang meegaan.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend