Trap bekleden met antislip

Een beklede trap is mooi maar deze kan ook behoorlijk glad zijn. Om valpartijen op je trap te voorkomen is het goed om deze te voorzien van antislip. We hebben een paar bekledingsmanieren voor je op een rij gezet waarmee je val- en glijpartijen op jouw trap voorkomt.

 • Schilderen met trappenlak
  Wanneer je een trap een nieuw fris uiterlijk wilt geven is het een goed idee om trappenlak te gebruiken. Deze kan je kopen bij de verfhandel en de speciaalzaak. Trappenlak is een verfsoort die er vooral in het wit is. De verf heeft een antislip toplaag zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Dat komt door de structuur van de verf.
 • Schilderen met een coating
  trap met antislipWil jij je trap in een andere kleur dan wit schilderen dan kies je voor een deuren- en plintenlak. Deze zal een harde bovenlaag achterlaten die de trap beschermt tegen stoten en krassen. Je moet deze verf wel afwerken met een speciale coating om de trap ook veilig te maken. Deze coating koop je bij de bouwmarkt of de speciaalzaak. Op de foto zie je trouwens dat er gleuven aan de bovenkant van de trapneuzen gemaakt zijn voor extra veiligheid.
 • Trapneus(profiel) gebruiken
  Dit is een manier om je trap te beschermen en om deze bovendien te voorzien van een goede antislip. Trapneuzen (eigenlijk trapneusprofielen) worden doorgaans geplaatst in combinatie met een andere vorm van trapbekleding. De functie van de trapneuzen is dat ze de punten van de treden beschermen. De trapneuzen kunnen geheel van rubber zijn gemaakt waardoor ze een antislip werking hebben. Ze kunnen echter ook van RVS zijn waarbij een enkele of een dubbele antislip baan op is aangebracht.
 • Trapmaantjes met rubber
  Dit is een methode die je trap gelijk een industrieel uiterlijk geeft. Het gaat hier om RVS trapmaantjes die je plaatst over je bestaande traptreden waar een rubber profiel op zit. Deze trapmaantjes ogen stoer en door het rubberprofiel voorzien ze jouw trap van een laag antislip.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend