Trap bekleden betonlook

Industrieel is de woontrend van nu en dat zie je terug in de trapbekleding. Trappen met betonlook zijn dan ook populair. Wanneer je een trap wilt gaan bekleden met betonlook is het goed om onderstaande tips door te nemen.

  • Beton Cire
    Wil je een bestaande trap gaan voorzien van een betonlook dan is het altijd mogelijk om dit te doen met Beton Cire. Zorg er wel voor dat je een laag aanbrengt die niet al te dik is. Een trap is namelijk niet gemaakt om heel veel extra gewicht te dragen. Om de stabiliteit niet in gevaar te brengen, breng je een redelijk dunne laag aan. Zorg ervoor dat je er bovenop een beschermende coating aanbrengt om vocht, vuil en vlekken te weren. Beton Cire kan behoorlijk glad aanvoelen. Het is dan ook handig om het materiaal te voorzien van een coating die naast vuilwerend ook antislip is.
  • Overzettreden zijn ook mogelijk
    Je kan een trap ook voorzien van een betonlook door overzettreden te gebruiken. Deze zijn er in meerdere soorten en maten. Je kan kiezen voor een aantal betonprints waardoor je een trap krijgt met het gemak van laminaat maar het uiterlijk van beton. Bij overzettreden met een betonlook kies je ook voor stootborden in een bijbehorende kleur. Het maakt het idee van een betonnen trap helemaal af. Door je overzettreden bij de vakhandel te kopen weet je zeker dat je een ruime keuze en een goed advies krijgt.
  • Betonlook zonder loopgeluiden
    Wanneer een trap is gerenoveerd merk je vaak dat de loopgeluiden zijn toegenomen. Dat komt doordat de treden worden bevestigd met kleefstrips waardoor een trilling ontstaat onder de treden. Je kan dit effect voorkomen door speciale metalen stripjes onder de treden te plaatsen of door de treden met kit te bevestigen (daarop Beton Cire aanbrengen).

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend