Trap met vloerbedekking bekleden

Wanneer je een trap laat bekleden met vloerbedekking zijn er een aantal punten waarop je moet letten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Kies een soort die lang meegaat
  Natuurlijk zal de stoffeerder jou geheel vrijlaten in je keuze wanneer je een trap met vloerbedekking laat bekleden. Toch zijn er bepaalde soorten die langer meegaan op een trap dan anderen. Dat komt doordat bij een trap behoorlijk intensief op een relatief klein oppervlak wordt gelopen. Door te kiezen voor een zogeheten projecttapijt (naaldvilt) krijg je een trapbekleding met een lange levensduur.
 • Een geluste pool
  Trappen die met tapijt worden bekleed hebben doorgaans een geluste pool in het tapijt zitten. Dat is zo omdat je dan op dit soort vloerbedekking geen platgetrapt loopspoor zal zien. Uiteindelijk zal bij gewoon tapijt op de trap deze sporen na een paar jaar namelijk wel te zien zijn. Wanneer er gebruik is gemaakt van zogeheten naaldvilt zullen de polen van het tapijt altijd weer goed omhoog komen na het belopen.
 • Oud tapijt verwijderen
  Als de trap al eerder bekleed was met tapijt is het zaak dat de lijm eerst goed van de ondergrond wordt verwijderd. Dit kan je doen op meerdere manieren. Je kan bijvoorbeeld bij een lijmsoort op waterbasis het tapijt loshalen met een mengsel van water en zeep. In een liter warm water los je 6 kleine lepeltjes zeep op. Je kan ook pompzeep gebruiken waarbij je 6 keer pompt. Dit breng je royaal aan op het tapijt en je laat het 4 uur inweken. Je kan het tapijt dan loshalen na het inweken. Blijven er nog resten achter, dan is er lijm gebruikt die niet op waterbasis is.
 • Lijm verwijderen
  Resten lijm van je trap kan je gemakkelijk verwijderen door cola aan te brengen op de lijmsporen. Laat dit 4 uur inwerken en daarna kan je de lijm gemakkelijk van je trap lostrekken. Wanneer je liever geen cola gebruikt is er ook een speciaal lijmverwijdermiddel in de handel op basis van chemicaliën.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend