Checklist

Wanneer je een trap gaat bekleden is het goed om een leidraad bij de hand te hebben. We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet. Door goed te vergelijken kom je tot de juiste keuze.

 • renovatie van trap

  Weet welk type trap je hebt?

  Er zijn grofweg 2 typen trappen. De open trap en de gesloten trap. De gesloten trap is voorzien van stootborden en de open trap heeft een open ruimte tussen de treden. Kijk eerst naar het type trap. Dit is namelijk belangrijk bij je keuze van een type trapbekleding.

 • Welke bekleding wil je?

  Trapbekleding is er in meerdere soorten. Zo zijn er de laminaat overzettreden die op maat moeten worden gezaagd maar er zijn ook treden van massief hout, trapmaantjes en een bekleding van tapijt.

 • Wil je weinig onderhoud?

  Heb je tijd om je trapbekleding te onderhouden en vlekken te verwijderen, dan kun je kiezen voor een bekleding met tapijt. Dit is een stijlvolle oplossing maar is wel behoorlijk onderhoudsgevoelig. Heb je minder tijd voor onderhoud, ga dan voor een gladder materiaal zoals overzettreden van laminaat.

 • Allergie of niet?

  Heb jij of een van je kinderen een huisstofallergie? Kies dan voor een trapbekleding die je met een vochtige doek kan afnemen zoals laminaat overzettreden. Kies niet voor tapijt aangezien hier behoorlijk wat stof in blijft hangen.

 • Rumoerig of niet?

  Een trap kan behoorlijk rumoerig zijn. Wanneer je een trap met minder loopgeluiden wil kies je voor een bekleding van textiel zoals tapijt, maantjes of bijvoorbeeld sisal. Je kan ook kiezen voor overzettreden die je met kit vastzet op de treden. Door deze methode worden de geluidsgolven geabsorbeerd. Een harde trapbekleding die met plakstrips tegen de trap aan zit zal deze functie niet hebben en dus veel geluid maken.

Bekijk ook pagina tips en aandachtspunten.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend