Trap bekleden met overzettreden

Een trap kan er na een aantal jaren lelijk en versleten uitzien. Wie een trap wilt die mooi en die veilig is kiest dan ook voor trapbekleding. Overzettreden worden heel vaak gekozen. Dat heeft als reden dat je een trap op een eenvoudige manier een heel nieuw uiterlijk geeft. We hebben een aantal zaken op een rij gezet wanneer je een trap gaat bekleden met overzettreden.

 • Kies dezelfde batch
  Overzettreden worden door producenten in series geproduceerd. Bij iedere serie hoort een specifieke kleur. Ga er niet vanuit dat de treden die je in de winkel ziet liggen allemaal exact dezelfde kleur hebben. Vaak zullen ze net wat afwijken waardoor – zeker bij kunstlicht – het kleurverschil zichtbaar wordt. Kies dan ook altijd voor dezelfde batch wanneer je ze koopt. Dit kan je op het productetiket terugvinden.
 • Investeer in een trapspin
  Als je overzettreden gaat plaatsen is het zaak dat je de treden exact op maat maakt voor jouw trap. Dit is een lastige klus maar met een trapspin voorkom je dat je treden die je verkeerd hebt uitgezaagd kunt weggooien. Bij veel leveranciers van overzettreden kan je dan ook een trapspin kopen of huren.
 • Zaag aan de juiste kant
  Wanneer je traptreden gaat zagen is het belangrijk dat je ze aan de goede kant afzaagt. Aan de bovenkant moet je beginnen met zagen. De reden is dat de onderkant door het zagen wat rafelig wordt. Deze kant hoort naar beneden te zitten waardoor je een mooi strak uiterlijk krijgt op je trap.
 • Een trap met geluiddemping
  Een trap die je renoveert met overzettreden kan behoorlijk wat loopgeluid afgeven. Door een laag kit onder de overzettreden aan te brengen voorkom je deze loopgeluiden. Er worden dan minder trillingen afgegeven waardoor loopgeluid aanmerkelijk wordt gereduceerd.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend