Trap bekleden met halve maantjes

Wanneer het loopvlak van je trap sleets begint te worden is het een goed idee om dit te bekleden. Dat kan je doen door zogeheten halve maantjes te plaatsen op je trap. We keken naar een paar soorten maantjes die je kunt gebruiken. Daarnaast hebben we een paar aandachtspunten voor je verzameld.

  • Kies zorgvuldig
    Trapmaantjes zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Wanneer je een bepaald type kiest is het belangrijk dat je goed kijkt naar de slijtvastheid van het materiaal. Je zal er immers lang mee moeten doen. Trapmaantjes zijn vaak gemaakt van naaldvilt omdat dit een lange levensduur heeft. Daarnaast is het materiaal door die structuur behoorlijk slijtvast. Je hebt niet snel een probleem met platgetrapte polen op je trap.
  • Kijk naar de bevestiging
    rvs trapmaantjesTrapmaantjes kan je op meerdere manieren bevestigen. Er is een type die je met plakstrips plaatst. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en liggen plat tegen de trap aan. Daardoor kan er geen vuil onder komen. Zolang je kiest voor trapmaantjes van tapijt is dit een prima oplossing. Als je kiest voor trapmaantjes van RVS is het een andere zaak. Deze kunnen behoorlijk wat loopgeluid doorgeven. Je kan in dat geval beter de trapmaantjes met een kitlaag aanbrengen zodat trillingen geabsorbeerd worden.
  • Verwijder eerst oude lijmresten
    Zaten er eerder al andere trapmaantjes op je traptreden dan is de kans groot dat er lijmresten blijven zitten. Het is niet aan te raden om de nieuwe trapmaantjes op de lijmresten van hun voorgangers te plaatsen. Ze zullen dan scheef komen te liggen. Het is in dat geval verstandig om de lijmresten eerst weg te halen. Dit kan je doen met cola of een lijmverwijderaar. Breng de cola onverdund op de oude lijmresten aan en laat het 4 uur inwerken. Daarna kan je de oude lijm zo van je trap aftrekken.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend