Trap bekleden met zeil

Zeil is een materiaal dat je opvallend voordelig kunt kopen in de winkel. Daarmee is het niet alleen gewild om een vloer mee te bekleden maar ook om een trap mee af te werken. We keken naar zaken waar je op let wanneer je een trap gaat bekleden met zeil.

  • Kies goede kwaliteit
    Zeil is er in heel veel soorten en maten. De ene kwaliteit is behoorlijk goed terwijl de andere kwaliteit alleen geschikt is voor gebruik in bijvoorbeeld het toilet. Wanneer je zeil gaat kopen zal je dan ook een goede kwaliteit moeten kiezen. Kies een type zeil wat geschikt is voor intensief gebruik. Dit wordt bijvoorbeeld aangegeven als materiaal dat geschikt is voor de kinderkamer en woonkamer. Is het voor de slaapkamer dan mag de kwaliteit minder goed zijn.
  • Koop genoeg materiaal
    Denk niet dat je bij een trap bekleding met zeil een hoop stukken uit een kleine coupon kunt halen. De print zal dan steeds wat anders lopen op de traptreden wat voor een ongelijkmatig patroon zorgt. Zorg er dus voor dat je genoeg vierkante meters zeil koopt. Reken uit wat de breedte en lengte van iedere trede moet gaan worden om tot het juiste resultaat te komen.
  • Verwijder eerst de oude trapbekleding
    Zeil mag dan een onderkant van foam hebben, toch zal je eerst de oude trapbekleding moeten weghalen voor je een nieuwe soort kan gaan plaatsen. Dat doe je met water en zeep waarmee je bijvoorbeeld tapijt laat inweken. Zat er al zeil op je trap, prik dan eerst kleine gaatjes in het materiaal om de lijmlagen te kunnen bereiken. Lijmresten die zijn blijven zitten haal je weg met cola of een speciaal lijmverwijderaar.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend