Trap bekleden met HPL/CPL

Als je ervoor kiest om je trap te bekleden kom je erachter dat er een hoop te kiezen valt. HPL/CPL is een nieuwe soort trapbekleding waarmee je voor vele jaren een mooie trap hebt. Het materiaal heeft namelijk een onderlaag van een centimeter dik hard laminaat terwijl er een toplaag van 2 millimeter met print op zit. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet als je met dit materiaal je trap gaat bekleden.

 • Meet de treden goed
  trap voorbeeldTraptreden zijn er standaard in 100 en 130 centimeter breedte. Bij een trap met een of twee draaien is het doorgaans zo dat je beide maten nodig hebt. Tel dus vooraf het aantal treden van 100 en 130 centimeter breedte voor je tot aanschaf over gaat.
 • Investeer in een trapspin
  Een trapspin is een praktisch stuk gereedschap waarmee je de zaaglijnen kan uittekenen op de traptreden. Het voorkomt dat je een trede kan weggooien nadat deze verkeerd is gezaagd. HPL/CPL is kostbaar dus een trapspin kopen of huren loont altijd.
 • Een dempende trap
  Trappen die bekleed zijn met HPL/CPL kunnen behoorlijk luidruchtig zijn doordat er een klankkast effect ontstaat onder de treden. Door de treden met kit te monteren worden deze trillingen gedempt waardoor je trap een stuk minder loopgeluiden afgeeft.
 • Stootborden veranderen
  Ga je een gesloten trap renoveren, zorg er dan voor dat je ook de stootborden verandert. Deze zijn in standaard wit te koop maar de vakhandel verkoopt ook stootborden die in de kleuren van jouw overzettreden te koop zijn. Zo werk je jouw trap optimaal af en geniet je er voor jaren van.
 • Voeg accessoires toe
  Wil je echt een speciale of gewoon extra veilige trap, kies dan bijvoorbeeld voor verlichting in je trap. Op die manier combineer je sfeer met veiligheid.

Trap bekleden laten doen?

Benader dan meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw project.
Gratis & vrijblijvend