Trap bekleden met linoleum

Wanneer je een trap in je huis gaat bekleden zie je er uiteraard op toe dat dit met een duurzaam product gebeurt. Je wil immers het milieu zo min mogelijk belasten met een verandering in je woning. Wanneer je houdt van duurzaam en daarnaast ook van kwaliteit is een trap bekleden met linoleum de methode bij uitstek.

  • Kies een stuk wat groot genoeg is
    Als je een trap laat renoveren met linoleum zou je denken dat je kunt volstaan met een kleine coupon waar je meerdere stukken uit knipt. Dit is een verkeerde denkwijze. Je zal namelijk in linoleum altijd een patroon zien zitten waarmee je rekening moet houden. Wanneer dit patroon niet in een rechte lijn over je trap heen loopt krijg je een onregelmatig en rommelig effect. Het advies is dan ook dat je dit linoleum zo koopt dat het aantal strekkende meters overeenkomt met de lengte van je trap. Daarbij kan je uiteraard wel meerdere banen trekken uit een stekkende meter maar houd er rekening mee dat de treden 100 en 130 centimeter breed kunnen zijn.
  • Bescherm de randen van je trap
    De voorkant van de traptreden kan je het beste laten voorzien van trapneuzen. Op die manier weet je namelijk zeker dat de treden niet snel zullen slijten. Daarnaast geef je de trede een stuk stevigheid en antislip mee. Trapneuzen zijn namelijk in de meeste gevallen voorzien van een of twee antislip banen.
  • Een trapspin gebruiken
    Een trapspin is een makkelijk stuk gereedschap waarmee je traptreden op maat kan snijden voor je het linoleum gaat plaatsen. Het voorkomt dat je treden kan weggooien omdat je ze te krap hebt gesneden. Een trapspin kan je bij veel stoffeerders ook huren.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend