Waarom de trap bekleden?

kat op trapTrappen die worden geplaatst in woningen in Nederland moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Het zijn trappen die gemaakt zijn om gemiddeld 40 tot 50 jaar mee te gaan. Toch zien veel trappen er na 10 jaar al behoorlijk haveloos uit. Op dat moment sta je voor een keuze. Ga je de trap in je huis renoveren of vervangen?

  • Een renovatie is mooier

    Een nieuwe (dhz) basistrap komt vaak kaal en zonder grondverf. Je hebt dus een kale lelijke trap die je nog moet gaan verfraaien (dit kun je tegen een meerprijs ook laten doen door de leverancier, in de fabriek of op locatie). Een renovatie is mooier, want je kunt kiezen voor overzettreden in een kleurstelling die helemaal past bij jouw wensen.

  • Een renovatie is sneller

    Overzettreden (renovatie) kun je op een aantal manieren kopen. Je kunt ze bestellen via de speciaalzaak maar je kan ze bijvoorbeeld ook kopen bij de bouwmarkt. Je hebt in deze gevallen een levertijd die kan oplopen van 1 dag (indien de treden op voorraad zijn) tot 8 weken (als ze nog gemaakt moeten worden). Daar staat de levertijd van een nieuwe trap tegenover. Je bent al snel een paar maanden kwijt want een nieuwe trap is altijd maatwerk. Zelfs als het om een standaard model gaat.

  • Geen probleem met vocht

    Een nieuwe op maat gemaakte trap heeft in sommige gevallen wat vocht in het materiaal zitten. Dat komt doordat er is gebouwd aan de trap met hout wat vaak een poos buiten heeft gelegen. In dit geval mag je niet gelijk je trap gaan verfraaien waardoor je een tijd met een kale trap zit. Een bestaande trap heeft dit probleem doorgaans niet meer.

Bekijk hier de gemiddelde prijzen van trap bekleden of laat meerdere specialisten je een prijsopgave toesturen.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend