Trap bekleden met tapijt

Wanneer je een trap gaat bekleden doe je dit doorgaans om de trap te verfraaien. Wanneer je echter meerwaarde wilt kies je voor een trap die je bekleedt met tapijt. Hierna volgen de voordelen van deze trapbekleding en hebben we een aantal punten op een rij gezet waar je aan moet denken.

 • Loopgeluiden dempen
  Dit is een belangrijke reden om te kiezen voor een trap die bekleed wordt met tapijt. De polen van het tapijt zullen de loopgeluiden als het ware absorberen waardoor de trap een stuk minder gehorig wordt (vergeleken met bijv. laminaat). Uiteraard is niet iedere tapijtsoort even geschikt.
 • De juiste polen
  naaldvilt tapijtVoor een tapijt op de trap kan je het beste voor projecttapijt kiezen. Dit is een tapijtsoort die beter bekend staat onder de naam naaldvilt. Het gaat hier om tapijt waarvan de polen niet los omhoog staan. De pollen zijn als een lus aangebracht op het tapijt. Daardoor kom je niet met het probleem te zitten dat de polen van het tapijt op de trap platgetrapt raken. Naaldvilt is bovendien een tapijtsoort met een lange levensduur.
 • Oud tapijt verwijderen
  Als de trap al eerder bekleed was met tapijt zal je dat eerst moeten weghalen voor je de trap opnieuw kunt laten bekleden. Je kan een oud tapijt van de trap verwijderen door bijvoorbeeld gebruik te maken van water en zeep. Dit helpt alleen wanneer er gebruik was gemaakt van een lijm op waterbasis. Is er een andere lijmsoort gebruikt dan kan je de lijm weghalen met cola of lijmverwijderaar. Vergeet niet dat het vocht door je trap heen kan gaan lekken. Het is dan ook belangrijk dat je een stuk folie onder de trap spant.
 • Trapneuzen plaatsen
  De voorkanten van de trap met tapijt krijgen het vaak zwaar te verduren. Om te voorkomen dat hier al na een paar jaar slijtplekken opkomen kan je ervoor kiezen om trapneuzen te plaatsen. Dit zijn strips die de neus van de traptrede beschermen en die bovendien een antislip strook hebben waardoor je niet snel van de trap zal vallen.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend