Trap bekleden met vinyl

Vinyl is een materiaal dat je in steeds meer huizen terug vindt. Een methode die steeds vaker wordt toegepast in woningen.

 • Kijk of jouw trap geschikt is
  Wanneer je een trap wilt gaan renoveren met vinyl wordt er vaak gebruik gemaakt van panelen waarmee je ook de vloer kan bekleden. Als jouw huis al is voorzien van een vinyl vloer kan het geen kwaad om de trap met dezelfde print te bekleden. Je moet dan wel eerst kijken of de vinyl de juiste breedte heeft. Meet daarom een traptrede op het breedste punt in en kijk of dit overeenkomt met de maten van het vinyl dat je in de winkel kunt kopen.
 • Extra benodigdheden
  Wanneer je een trap gaat bekleden met vinyl zal je het materiaal op maat moeten zagen. In dat geval met je ook denken aan zaken zoals de neuzen van de trap. Die moet je bekleden om te voorkomen dat de strips los raken tijdens het lopen op de trap. Neuzen kun je kopen als profiel van rubber maar ze zijn er ook in RVS met een of meerdere antislip strips.
 • Een trapspin meenemen
  Niets is zo onhandig als een trede die je te klein hebt uitgesneden. Deze kan je namelijk niet meer herstellen. Daarom is het advies om altijd een trapspin te kopen of te huren bij de bouwmarkt. Een trapspin is een gereedschap dat je op de hoeken van de traptreden plaatst. Aan de hand daarvan kan je de lijnen uittekenen waarlangs je de treden moet uitsnijden.
 • Kies de juiste type
  Vinyl heeft als voordeel dat het materiaal veerbaar is, vergeleken met laminaat overzettreden. Dat heeft tot gevolg dat het materiaal ook meer geluid zal absorberen. Kijk wanneer je vinyl koopt naar de mate van geluiddemping.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend