Zelf de trap bekleden?

Wanneer jouw trap zijn beste tijd heeft gehad jeuken je handen om deze te gaan bekleden. We keken naar 3 manieren om een trap zelf te bekleden. Dit is namelijk gemakkelijker dan je denkt mits je onderstaande methodes gebruikt.

  1. Trapmaantjes
    Dit is een manier die opvallend weinig kost terwijl er gelijk een mooi resultaat zichtbaar is. Trapmaantjes zijn er van stof maar ze zijn ook te koop in bijvoorbeeld RVS met rubberdoppen erop verwerkt. Je kan je trap ieder gewenst uiterlijk geven met trapmaantjes. Een trap die veel loopgeluiden doorgeeft wordt gelijk een stuk stiller wanneer je trapmaantjes van tapijt gebruikt bijvoorbeeld. Harde trapmaantjes van RVS bevestig je het beste met kit om te voorkomen dat ze als een klankkast gaan functioneren.
  2. Verven
    Een andere gemakkelijke manier om je trap te renoveren is door deze te gaan schilderen. Je kan jouw trap gemakkelijk van een andere kleur voorzien. Daarbij heb je de keuze uit een witte alles-in-een trapverf maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld lak dat eigenlijk bedoelt is voor drempels, deuren en plinten. Op het lak breng je een laag antislip aan zodat de trap niet glad aanvoelt.
  3. Overzettreden
    Als je een trapspin gebruikt is dit een manier die gemakkelijker lijkt dan dat deze werkelijk is. De meeste trappen hebben een of meerdere bochten en dat houdt in dat je de traptreden op maat moet zagen. Dit doe je nadat je ze hebt ingemeten met een trapspin. Dat is een stuk gereedschap wat je bij een bouwmarkt kunt kopen of huren. Na het op maat zagen breng je de overzettreden aan op je trap met de kleefstrips die zijn meegeleverd of met kit indien je wilt voorkomen dat de trap te rumoerig wordt.

Trap bekleden laten doen?

Benader dan meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw project.