Open trap bekleden

Een open trap kun je prima zelf bekleden, mits je aan een paar zaken denkt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Beoordeel of je de trap zo wilt houden

  open trapEen open trap is doorgaans zo gemaakt voor het ruimtelijke uiterlijk ervan. Het is echter ook een trap waaronder zich behoorlijk wat stof kan opstapelen. Daarnaast heb je eigenlijk niets aan de ruimte onder de trap. Wanneer je een open trap wilt ombouwen tot een gesloten trap waardoor je meer opslagruimte krijgt is een traprenovatie een mooie gelegenheid.

 • Kies de juiste overzettreden

  Voor een trap zijn er meerdere soorten overzettreden verkrijgbaar. Je kan kiezen voor treden die alleen aan de bovenkant worden geplaatst maar je kan ook kiezen voor bekleding die je aan de onderkant kunt bijplaatsen. Maak vooraf de keuze voor de juiste overzettreden. Wanneer jouw trap het open karakter behoudt is het namelijk wel zo mooi als de treden helemaal rondom zijn bekleed.

 • Investeer in een trapspin

  Overzettreden op maat maken kan een pittige klus zijn zonder trapspin. Zeker wanneer de trap dan ook nog eens met een of meerdere draaien loopt moet er in de overzettreden worden gezaagd. De zaagsneden teken je vooraf af met de trapspin. Bespaar hier niet op. Het voorkomt dat je traptreden kunt weggooien.

 • Plinten vervangen

  Een open trap is vaak gemaakt met plinten aan de muurkant. Wanneer je de renovatie mooi wilt afwerken kies je ervoor om ook deze plinten te vervangen. Je kan er overigens ook voor kiezen om de trapplinten over te schilderen wanneer je geen zin hebt om deze te vervangen.

 • Kies accessoires

  Een open trap kan je voorzien van accessoires. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld LED strips met een bewegingssensor onder de traptreden te plaatsen die voor een mooi indirect licht zorgen. Op die manier krijg je een trap die optimaal veilig is en die daarnaast mooi is om naar te kijken.

Bekijk ook pagina gesloten trap.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend