Trap bekleden met rubber

Rubber is een materiaal met een stoer en natuurlijk uiterlijk. Wanneer je een trap wilt die volgens de laatste woontrends is bekleed, is rubber een prima keuze voor jouw huis.

 • Een groot deel van je trap met rubber bekleden
  Wanneer je met rubber je trap gaat bekleden is er de optie dat je een groot deel van je traptreden voorziet van rubber. Dat houdt in dat je kiest voor trapmaantjes die van rubber zijn gemaakt. Je kan ook kiezen voor trapmaantjes van RVS met een rubber patroon erop. Deze maantjes kan je gemakkelijk aanbrengen zonder dat er verder een grootscheepse verbouwing nodig is in je huis. Trapmaantjes zijn relatief goedkoop.
 • Strips van rubber op je trap
  Wanneer je de trap wil voorzien van accenten van rubber kies je het beste voor neusstukken van rubber. Het gaat hier om randen die je op de treden plaatst waardoor ze extra stevigheid krijgen. Daarnaast worden ze antislip waardoor valpartijen op je trap tot het verleden behoren. Deze strips koop je vanaf een tientje per stuk dus ze zijn een zeer betaalbare oplossing.
 • Industrieel rubber treden
  Wanneer je gaat voor een industrieel uiterlijk op jouw trap kan je overzettreden kopen van rubber. De treden koop je standaard in een breedte van 100 of 130 centimeter. Meet vooraf goed welke maten je nodig hebt bij jouw trap en houd er rekening mee dat je voor een trap met een of meerdere draaien altijd meerdere maten nodig zal hebben. Tel ze dan ook goed uit. En ook belangrijk: gebruik een trapspin om de overzettreden uit te tekenen.
 • Voor een stille trap kies je voor rubber
  Rubber is een prima keuze wanneer je een trap wilt hebben die geluiddempend is. Dat komt door het natuurlijke materiaal en de demping die van rubber uitgaat. Een trap met rubberen treden is dan ook heerlijk stil in je huis.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend