Trap bekleden met tegels

Naast houtlook en diverse andere natuurlijke materialen wordt een print met tegels steeds populairder. Een Mediterraan uiterlijk voor jouw trap is gemakkelijker te bereiken dan je denkt. Een aantal mogelijkheden om jouw trap te bekleden met tegels vind je hierna.

 • Overzettreden met print
  Allereerst kan je er uiteraard voor kiezen om overzettreden te kopen met een tegelprint. De tegels zijn er met een print van natuursteen waardoor het lijkt of jouw trap met bijvoorbeeld leisteen of marmer is bekleed. Doordat dit profiel erin verwerkt is oogt het resultaat heel natuurlijk. Door te kiezen voor stootborden met eenzelfde tegelprint ontstaat een trap met een natuurlijk tegel uiterlijk.
 • Stootborden met een tegelprint
  Wanneer je liever kiest voor een trap met een houtprint en accenten in de vorm van tegeltjes kun je gaan voor stootborden met een tegelprint. Je kan er zelfs voor kiezen om een bestaande trap alleen te voorzien van deze stootborden, wanneer je een subtiele verandering aan je trap wilt aanbrengen. Een trap met tegelprint stootborden wordt een echte blikvanger zonder dat je een al te grote verbouwing hoeft uit te voeren.
 • Voorkom uitval met een trapspin
  Overzettreden met een tegelprint zijn kostbaar doordat ze niet in grote oplagen worden geproduceerd. Het advies is dan ook dat je altijd investeert in een trapspin voor je aan de slag gaat. Met een trapspin kan je op de nieuwe overzettegels gemakkelijk de lijnen uittekenen voor het op maat te zagen. Wanneer je een trede eenmaal te krap hebt uitgezaagd krijg je dit namelijk nauwelijks nog hersteld.
 • Voorkom een rumoerige trap
  Bij een gerenoveerde trap ontstaan gemakkelijk loopgeluiden. Door te kiezen voor kit onder de overzettreden in plaats van lijmstroken wordt het trillen van de overzettreden gedempt waardoor de trap een stuk stiller wordt.

Trap bekleden laten doen?

Benader meerdere trapspecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman.
Gratis & vrijblijvend